Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarnas tyngsta pjäser avgörande

Halvtid i Superettan och Östersunds FK stoltserar som ett stabilt mittenlag. Låter det tråkigt? Ja kanske, men tråkig har definitivt inte första seriehalvan varit, tvärt om.

Efter de första sorgliga omgångarna och en diger skadelista, följde nio matcher i rad utan förlust för Graham Potters team och fjolårets nykomling var plötsligt att räkna med på allvar.

Så var det även i lördags i Sundsvall. Norrlandsderbyt bjöd på god underhållning där två lag likt frustande armbrytare tog spjärntag, kände på varandra och där den ene till sist motvilligt tvingades se sig besegrad.

Inte oväntat var det ÖFK som drog kortaste strået. Inte oväntat klev GIF Sundsvalls tyngsta pjäser på både mittfält och forwardsposition fram och blev tungan på vågen.

Det Sundsvall har i fyrtornet Johan Eklund längst fram saknar ÖFK. Motsvarigheterna har tvingats rehabilitera efterhängsna skador hela våren. Jag tänker på Taylor Morgan och Emir Smajic.

Sundsvall vann Derbyt rättvist, sen går det diskutera Modou Barrows fall i straffområdet fram och tillbaks. Men det blev ingen straff och i andra halvlek var Giffarna bara bättre.

Trots två förluster på raken inför sommaruppehållet kan ÖFK:s spelartrupp ändå ta semester med högburna huvuden. Laget är numer etablerat i Superettan. Här finns en respekt från alla motståndare om ÖFK:s kvalitéer, men där det sista avgörande kring genombrott och tillvaratagande av chanser, lämnar mer att önska. Fast Rom byggdes som bekant inte på en dag...

Om spelarna tar välförtjänt vila väntar hektiska tider för klubbens starke man Daniel Kindberg. Transferfönstret öppnar. Med det följer ett korsdrag av rykten om spelarköp och försäljningar.

ÖFK:s forwardsäss Modou Barrow var enligt uppgift i helgen föremål för scouting från självaste Celtic i Skottland. Själv såg jag ingen Dave Moss på Norrporten Arena och om han var där, blev han knappast imponerad. Barrow tycktes spänd som en fiolsträng och överarbetade sitt spel.

Spelaraffärer är en del i den här verksamheten där ekonomin för klubbarna tycks vara som att balansera på slak lina: Ett ständigt pusslande med debet och kredit, oftast med minussiffrorna i fokus.

David Accam i Helsingborg är en annan spelare som ÖFK har intressen i. Säljs han vinkar sjusiffriga belopp i återbäring till ÖFK vars likviditet varit och fortfarande är mycket ansträngande.

Saker kommer att hända, det kan vi vara säkra på, fast knappast ifråga om kraftfulla förstärkningar till ÖFK i höst. Därtill lär ekonomin vara för ansträngd. Här gäller att läka de skadades sår. Se till att Morgan och Smajic står på friska ben efter vilan. Då kan det fortsätta lika bra som det börjat och hösten bli högintressant.