Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gick bärsärk - åtalas för skadegörelse

En man i 25-årsåldern åtalas för ett stort antal skadegörelser.

Han är misstänkt för att i mitten av maj gått bärsärk bland en massa parkerade bilar i Torvalla. Enligt åtalet har mannen genom att slå och sparka mer än tio bilar utsattes för mannens framfört, de flesta fick krossade framrutor, men han har enligt åtalet också brutit loss backspeglar på några av bilarna. Dessutom förstördes en tv, en pall, en barnvagn och en gåstol i mannens framfart. En träpåk användes som tillhygge.
Åklagaren menar att gärningarna är att betrakta som grov skadegörelse då skadegörelsen skett systematiskt och sammantaget och då skadevärdet uppgår till minst 70 000 kronor.
Mannen åtalas också tillsammans med en kvinna för häleri. De är misstänkta för att ha förvarat ett slutsteg och två kondensatorer i en lägenhet. Sakerna hade tidigare i vinter stulits i Gevåg. Åklagaren menar att mannen och kvinnan borde ha insett eller kunnat anta att sakerna var stulna.
Dessutom åtalas mannen och kvinnan för narkotikabrott då de tillsammans framställt narkotika i form av cannabis.
Mannen åtalas också för att ha brukat narkotika.
Kvinnan åtalas för rattfylleri och narkotikabrott efter att hon kört moped med 1,01 promille alkohol i blodet, dessutom fanns rester av narkotika i hennes blod.