Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gevågs byförening

Gevågs byförening har nyligen avhållit sitt årsmöte på Gevågs bystuga under god tillslutning.

Mötet valde Karl-Eric Hoflin till att leda förhandlingarna, vilka genomfördes i otvungen och god stämning. Föreningen kunde se tillbaka på ett gott verksamhetsår, men det noterades, att kostnaden för elströmmen i hög grad kommer att belasta det ekonomiska utrymmet. Några stora investeringar är inte aktuella och mötet uttryckte sin uppskattning över att Bystugan flitigt användes för olika aktiviteter inom byn.

Som ordförande valdes Britt-Inger Bergqvist och i styrelsen ingår dessutom Barbro Melin, Leif Larsson, Dorita Nilsson, Lennart Melin, Britt Graaf och Anders Svejgård.

Den studiecirkel om byns historia och händelser på 1900-talet, som bedrivits de senaste två åren, kunde nu redovisas i en omfångsrik pärm. Larseric Jemte hade samlat handlingarna och bland annat bearbetat Jan Lindströms gamla krönikor, men också tagit med skrönor, berättelser, fotografier och annat, som berör Gevågs by.

Meningen är nu att byborna själva ska komplettera denna pärm, som ska förvaras i Bystugan.