Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gevågs byaförening 50 år

Höstens begivenhet i Gevåg blev firandet av byaföreningens 50-åriga tillvaro. Detta högtidlighölls på Gevågs Bystuga med en gemytlig tillställning för ett 40-tal medlemmar närvarande. Ordförande Per-Ivar Johansson hälsade alla hjärtligt välkomna och presenterade kvällens underhållare Evert Markusson från Lit.

Beträffande föreningens historik under sitt första halvsekel informerade Karl-Eric Hoflin. Detta innehöll bland annat meningen med föreningen, verksamheter, personer som varit engagerade samt speciella händelser sedan starten 1963. I dagens läge har Gevåg nu en modern och gedigen bystuga för fester och möten. Så kommande generationer har alla möjligheter att vårda och bevara bystugan, som tidigare var byns gamla skolhus.

Ett utsökt julbord hade ordnats av Britt Graaf och Doritha Nilsson, samt ett lotteri som testade turen hos lottköparna.

Med en dämpad belysning läste Evert dikten Tomten av Viktor Rydberg. Detta fick avsluta kvällen och besökarna lämnade firandet med en rofylld stämning i sinnet.

Karl-Eric Hoflin