Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gertrud Magnusson

Vi sörjer och saknar vår kära Gertrud Magnusson som efter en tids sjukdom gått bort ifrån oss.

Gertrud föddes i maj fredsåret 1945 som äldsta dotter till Märta och Erik Richardsson i Döviken, Revsund. Uppväxtåren på morfarsgården i KarlNils gav Gertrud en grundtrygghet som följde henne livet ut. Den tryggheten, liksom ärlighet, omtanke och rättrådighet är något som för oss närstående är starkt förknippat med Gertrud.

Efter skolåren i Döviken och Gällö fortsatte Gertrud sin utbildning på ÖPR, linjen för handel och kontor. Inom yrket hade hon sedan sin längsta anställning på Länsskolnämnden i östersund.

Redan i ungdomen träffade hon Rolf Magnusson från Skurun. Bröllopet stod i Bodsjö kyrka och 1969 föddes sonen Niklas. Familjen hade lägenhet i Östersund, men tillbringade mycket tid både i Döviken och i Skurun. Gertrud förlorade sin make och Niklas sin pappa, när Rolf hastigt gick bort 1989.

Under åren däromkring utbildade Gertrud sig till läkaresekreterare, ett arbete som hon fram till sin bortgång haft på ögonmottagningen på Östersunds sjukhus. I sin yrkesroll var Gertrud uppskattad av såväl arbetsklamrater som de patienter hon kom i kontakt med.

Tillsammans med livskamraten Stig Näsén tog Gertrud år 2001 över sitt barndomshem i Döviken. Där skapade de båda ett trivsamt hem där de kunde umgås med sina respektive barnbarn. Intresset för att odla fanns hos dem båda och på tomten i Döviken fanns plats för både nyttiga grönsaker, jordgubbar och vackra blommor.

När stig gick bort år 2008 blev sorgen stor för oss alla. Då hade Niklas och hans Marie redan flyttat upp till Östersund. Tillsammans med dem och barnbarnen Ida och Lina kunde Gertrud fortsätta glädja sig åt livet. Hon såg fram emot sin pensionering och att få mera tid för familjen. I de planerna ingick inte sjukdomen som hon under ett och ett halvt års tid tappert kämpat mot.

Vi tänker med sorg och saknad på det liv vi ville leva tillsammans, alla de dagar vi sett fram emot. Vi vårdar de ljusa minnen vi har.

Sonen Niklas med familj

Systern Gunilla med familj