Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gerda Rosén

Gerda Olivia Rosén, vår allra käraste, avled lugnt och stilla, omgiven av sina barn, i den vackra vintermorgonen.

Gerda föddes i Söderåsen, Offerdal och växte upp i familjen Landy som ett av nio syskon. Sammanhållningen i familjen och syskonkärleken var stor och varm och detta kom också att prägla samvaron i den med tiden allt mer växande släkten.

Gerda gifte sig med Verner Rosén 1945 men blev änka efter endast något år. Ensam har hon kärleksfullt fostrat och sörjt för sina tre barn.

Arbete var Gerdas motto och hennes förvärvsliv blev strävsamt och fyllt av hårt arbete sedan unga år. Bland annat arbetade hon under många somrar i fäbod med kor och getter och var mycket uppskattad för sin goda getost. De många åren där, arbetet och livet bland djur och natur hade, trots de strävsamma sysslorna, en alldeles särskild plats i hennes hjärta och minne.

Under många år och fram till ålderspensioneringen arbetade Gerda som lokalvårdare, de sista åren på Fagervallsskolan.

Som mycket uppskattad och älskad mormor och farmor ställde hon även vid behov alltid upp med passning av sina barnbarn. Barnbarnen och sedermera även barnbarnsbarnet hade en alldeles särskild vrå i hennes goda hjärta.

Gerda hade de sista åren ett trivsamt boende i äldreboendet på Vickervägen, där hennes behov av vård och omsorg tillgodosågs på allra bästa sätt av kunnig och kärleksfull personal. Hon hade förmånen att vara kroppsligt vital upp till hög ålder. Hennes strävsamma liv och höga ålder kom de senaste åren att ta ut sin rätt. Även om minnet och rörelseförmågan kom att svikta så fanns dock närheten till skratt och glädje i dagen och i umgänget med de sina, kvar in i det sista.

Vår kämpe och förebild har lämnat oss men kommer för alltid att finnas kvar i våra tankar och hjärtan.

Barnen med familjer