Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerd Olsson

/

Gerd Olsson föddes en kall vinterdag den 28 januari 1928 efter en mycket svår förlossning. Hennes liv blev allt sedan den dagen en kamp och hon blev en kämpe i dess verkliga betydelse.

Annons

Under sina ungdomsår tillbringade hon långa tider på olika sjukhus både i Stockholm och i Härnösand. Hennes kämparglöd och viljan att överbevisa både läkare och andra att hon skulle klara sig själv i livet drev henne hela tiden framåt. Gerds vilja att övervinna svårigheter var något som var typiskt för henne. Uttrycket ”ingenting är omöjligt” fick en speciell mening med henne.

Hennes starka vilja och målmedvetenhet gav henne en bra utbildning, flera ansvarsfulla arbeten och en familj. Gerd var mycket konstnärligt intresserad och duktig på att både teckna med olika metoder och att måla porslin. Just porslinsmålning var en stor hobby under många år. En annan hobby som hon fick mycket stor uppmärksamhet för var hennes fantastiska stickade tröjor. Gerd gjorde mycket högkvalitativa tröjor som blev otroligt uppskattade. Hon gjorde egna mönster och utvecklade en speciell stickteknik som gjorde att hennes tröjor blev något alldeles extra. Handarbete intresserade henne och hon fattade också tycke för att göra bakverk med konditorkvalitet. Dessa bakverk delade hon gärna ut till släkt och vänner och de var mycket uppskattade vid familjens olika tillställningar och när Gerd bjöd besökare på fika. En stor generositet var ett utmärkande drag hos henne.

Så småningom blev hon farmor till två barnbarn och hennes liv fick då en ännu större mening. Hon tog sig an rollen som farmor på ett utmärkt sätt och uppfyllde allas förväntningar med råge. Gerd var en god maka, mor och farmor, och hennes bortgång har lämnat en mycket stor saknad efter sig bland familjen, övrig släkt och vänner.

Ulf Olsson

Mer läsning

Annons