Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerd Andersson

/

Gerd Andersson, född Eliasson, föddes och växte upp i Fjäl, Lit.

Annons

Där fick hon och systern Elsie hjälpa till med gårdens sysslor. I ungdomsåren gick Gerd på husmorsskola och därefter väntade jobb inom vården både i Östersund och i Upplands Väsby. Hon arbetade även en tid som fotvårdsspecialist. Men största delen av sitt yrkesverksamma liv var hon anställd på Polismyndigheten i Jämtlands län som assistent vid tillståndsenheten och hade hand om vapenärenden.

1959 träffade hon sin livskamrat Allan, de gifte sig 1962 och samma år föddes sonen Håkan. Parets andra son, Niklas föddes 1967. Familjen bodde i Östersund under flera år men i mitten av 70-talet flyttade de tillbaka till Gerds hemgård i Fjäl och det var där hon trivdes allra bäst.

Gerd har alltid satt sina barn och barnbarn främst. Hon månade om dem och oron att något skulle hända dem fanns alltid där. Hon gladdes lika mycket för varje barnbarn som föddes och den glädjen fick hon uppleva så sent som i oktober 2010. Hon tyckte mycket om att berätta för de små om hur det var när hon var liten, hon plockade blommor med dem och lärde dem dess namn. Hon har, med viss vånda, följt pojkarna till crossbanan och sett dem träna och tävla och hon uppskattade att alltid ha dem nära sig.

Genom åren har Gerd fått flera svåra sjukdomsdiagnoser, men hon var en överlevare och kämpade sig gång på gång igenom det. Trots alla sjukdomar har hon alltid varit glad och omtänksam. Hon tyckte om att resa och när hälsan tillät tyckte hon om att följa med på bussresor med pensionärsföreningen och umgicks gärna med sina väninnor.

I början av året försämrades hennes tillstånd och den 13 februari orkade inte hjärtat slå längre. Vi är många som kommer att sakna hennes skratt och den härliga person som Gerd var.

Familjen

Mer läsning

Annons