Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

George Clooney är snart här

/

Nu är det bekräftat: George Clooney kommer till Östersund.

Annons

Han har blivit utnämnd till världens sexigaste man två gånger och snart är han här, världsstjärnan George Clooney. I skepnaden av en lönnmördare.
Den världsberömda regissören Anton Corbijn regisserar nu storfilmen ”The american” med Clooney i huvudrollen och har ”beslutat att spela in öppningsscenen i vackra Östersund”.
Det skriver Moa Westeson, från SF, Svensk Filmindustri, i ett brev till kommundirektören Bengt Marsh. Inspelningen kommer att ske redan i slutet av januari. Det är andra gången på kort tid som delar av en filmproduktion förläggs till länet. Före jul spelades den norska storfilmen ”Hjem till jul” in här.
– Det är jättebra marknadsföring för regionen och för vår fortsatta utveckling av länet som filmindustri, säger filmkommissionär Per Hjärpsgård, från Mid nordic filmcommission.
– Det är sagolikt vackert ute just nu så förhoppningsvis får vi chansen att visa upp oss från vår bästa sida nu, fortsätter han.
Filmen kretsar kring en yrkesmördare (Clooney) som efter ett misslyckat uppdrag i Sverige drar sig undan i en liten italiensk by. Var exakt nyckelscenen i Jämtland ska spelas in är för närvarande inte bestämt.
– Jag vet att man fortfarande tittar på flera olika inspelningsplatser, säger Hjärpsgård.  
Förra veckan berättade George Clooney i en intervju med Aftonbladet att han aldrig tidigare har besökt Sverige, men att han ser fram emot det. Hollywoodstjärnan avslöjade också att han odlar skägg för sin roll i ”The american”. Just nu är han även aktuell med filmen ”Up in the air”, där han spelar den charmige cynikern Ryan Bingham vars jobb går ut på att avskeda folk.   
SF:s Moa Westeson skriver vidare till Bengt Marsh att det blir en stor inspelning, som kommer att innebära många arbetstillfällen för länet och ”sätta Östersund ytterligare på den internationella världspressens karta”. Hon hoppas också att kommunen kan bistå produktionen med en summa pengar för att ”visa vår goda vilja som filmland.”
LT har sökt Westeson utan framgång. 

Annons