Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genomsnittlig yra för socialtjänsten

31 ungdomar i åldrarna 15-17 år fick omhändertas av socialtjänsten för berusning under Yran. Det var ungefär som det brukar se ut.
– Det är för mycket ändå, säger Peter Wrangel hos socialtjänsten.

På Yrantorsdagen hade socialtjänsten hos Östersunds kommun relativt lite att göra. Endast fyra minderåriga personer omhändertogs för berusning. Under fredagen och lördagen togs 27 personer in.

– Det är relativt lågt om man tittar på statistiken. Det är för mycket ändå, men med tanke på hur mycket folk som går på Yran är det relativt lågt, säger Peter Wrangel.

De omhändertagna personerna var i åldrarna 15-17 år och kom mestadels från Östersunds kommun. Det var ganska jämnt fördelat mellan pojkar och flickor. Graden av berusning var högst varierad. Två personer mådde så pass dåligt att socialtjänsten fick tillkalla ambulans.

Socialtjänsten i Östersunds kommun hade assistans från flera andra länskommuner under helgen. Personal från Krokoms, Strömsunds, Bräcke, Ragunda och Härjedalens kommuner fanns på plats.

– Jag vill framföra ett tack till dem, säger Peter Wrangel.

Årets siffra, 31 omhändertagna personer, var klart högre än 2013. Då togs 17 personer in för berusning, men då var också Storsjöyran en dag kortare än i år.