Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genomklappning gav förlust

Annons
Det är nattsvart för blågult i Karjala cup.

Trots 1–0-ledning inför sista perioden klappade Tre Kronor ihop och föll med 1–4 mot Tjeckien.

-En riktigt dålig tredje period, suckade förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.
Då såg det ändå ut som om Tre Kronor var på väg att ta ett steg framåt offensivt.

När Martin Thörnberg fick öppet mål efter ett snyggt anfall och satte 1–0 efter 15.58 av den andra perioden var måltorkan efter nästan fem mållösa perioder i Karjala cup över.

Karl Fabricius hade dessutom missat ett friläge, men plötsligt skapade Tre Kronor i alla fall chanser.

Då rämnade försvarsspelet i stället.

I den tredje perioden ställdes plötsligt målvaktsdebutanten Jonas Gustavsson, Färjestad, inför frilägen, två mot en-situationer och tjeckisk rusningstrafik framför kassen.

-Vi gör individuella misstag som de snabbt utnyttjar. Sedan blir det ju alltid så att när man snabbt hamnar i underläge så försöker man hitta nya lösningar och då fick vi några till i baken, sade Bengt-Åke Gustafsson.
Snabba mål

Tjeckerna gjorde två mål på drygt fyra minuter i början av den sista perioden och sedan två på 1.11 i slutet av matchen, varav ett i numerärt överläge då Thörnberg satt utvisad.

Nu står Tre Kronor inför avslutningsmatchen mot Finland både med problem med målskyttet och försvarsarbetet. Bengt-Åke Gustafsson fick frågan om han saknar målskyttar i laget.

-Ja, det kan man ju säga. Har man gjort ett mål på två matcher så är ju inte det bra. Jag tycker i och för sig att vi har spelare som normalt sett kan göra mål. Men just nu fungerar det inte.

Målskytten Martin Thörnberg, avstängd i 0–1-förlusten mot Ryssland, tror sig ha lösningen.

-Vi måste putsa till försvarsspelet först och främst, vi får inte släppa till så enkla mål. Vi måste bli tuffare framför båda målen. Offensivt måste vi försöka få längre anfall och fler skott på mål, sade Thörnberg som spelade tillsammans med Tony Mårtensson och från andra halvan av andra perioden Mika Hannula.

Där finns i alla fall potential.
Svårt för debutant

På backsidan hade paret Johan Fransson och Sanny Lindström problem i sista perioden. Fransson var inne på tre baklängesmål och Lindström på två – ett av dem var i numerärt underläge.

Målvakten Jonas Gustavsson fick en hopplös uppgift i sista perioden. Det hade kunnat bli ännu värre om han inte tagit ett friläge från Josef Vasicek.

-Det var kul att få debutera, men bittert att vi förlorade. De får ett mål och energi, sedan blir det en del små misstag som gör att de får lägen och de är ju bra på att kontra, sade han.

Tre Kronor har nu två raka förluster i Karjala cup och tre förluster på fyra matcher denna säsong. Enda vinsten kom mot just Finland i september efter straffar.

Mer läsning

Annons