Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Generationsskifte väntar i styrelsen

Jämtland Basket byter ordförande. Sören Westin lämnar styrelsen efter mer än tjugo års arbete, varav två omgångar som ordförande. Ytterligare tre ledamöter följer med honom. Styrelsen ska föryngras.

– Jag har de senaste fem åren veckopendlat mellan Östersund och Stockholm där jag numera jobbar. Tiden räcker inte till längre för basket. Mitt hjärta klappar fortsatt för sporten och för Jämtland Basket, men nu får andra ta över, konstaterar ordföranden som lämnar sin post vid kvällens årsmöte.

I mer än tjugo års tid har han varit styrelseledamot i föreningen. Han har upplevt sportsliga toppar och nedgångar.

– Drivkraften är i mångt och mycket att uppgiften egentligen är väldigt svår. Det är nämligen ingen självklarhet att Östersund och Jämtland tillhör basketeliten. Ofta jobbar vi med väldigt små resurser jämfört med lagen i storstadsregionerna. Det är ibland frustrerande, men också en utmaning, säger Sören Westin.

Han är ändå hoppfull när det gäller Jämtland Baskets framtid.

– Att vi nu har lyckats engagera Torbjörn Gehrke som coach och att han i sin tur tagit med sig tre yngre landslagsmän i U20- och U18–laget, betyder mycket för oss.

– Målsättningen är att försöka föryngra laget. Hitta en stomme med talangfulla spelare och nu känns det vara på gång.

Den avgående ordföranden nämner också sporthallsbygget som en positiv kick för framtiden, där det äntligen kan bli förnyelse i den sporthall som annars sett likadan ut sedan 1968.

Om laget ska föryngras gäller detsamma styrelsen. När Sören Westin lämnar ifrån sig klubban i kväll kliver samtidigt både Ove Fahlén, Göran Henriksson och Björn Persson av sina styrelseposter.

Ett antal nya styrelseledamöter ska alltså väljas vid årsmötet, men vilka de personerna är vill inte valberedningen säga i förväg. Inte heller vill någon avslöja vem som slutligen övertar ordförandeposten.

– Kom på årsmötet, blir den ständigt återkommande kommentaren från många olika håll, som en väl inövad replik...