Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemensamt grepp tas för dopingfria gym

Gymägare och träningsansvariga träffades på torsdagen för att komma överens om ett gemensamt grepp mot doping.

Träffen var också en utbildningsdag i antidoping för att gym och träningsanläggningar ska kunna diplomeras mot droger i nätverket Prodis. Ett samarbete med polisen samt handlingsplan och kontinuerlig utbildning är andra delar som krävs.

Undersökningar visar en alltmer liberala syn på doping. Muskulösa kroppar driver numera användandet vid sidan om tävlingsidrott.

Enligt Thomas Andersson, drogpolitisk samordnare, visar undersökningar i länet visserligen på lågt användande av doping.

– Bland 400 personer har tre, fyra stycken nämnt att de använt dopingpreparat, säger Thomas Andersson.

Men i den stora dopningshärvan med 600 misstänkta som rullades upp i Västernorrland 2010 hittade polisen ett tiotal adresser i framförallt centrala Östersund som var intressanta att utreda vidare.

Träffen i Östersund på torsdagen samlade ett 50-tal personer och på gymmen ser man det här som en viktig del för att arbeta förebyggande framöver.