Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemensam satsning för enklare fiske

Tretton fiskevårdsområden i Berg och Härjedalen har gjort en gemensam fiskeguide för att förenkla fisket i området. Syftet är att fiskeintresserade ska få bra information och på så sätt en bättre fiskeupplevelse.

– Det ska vara enkelt att fiska hos oss och fiskeguiden är ett steg i rätt riktning. Tillsammans har vi 250 fiskevatten och nu är informationen om dessa samlad på ett ställe, berättar Kristina Kristoffersson, projektledare i Destination Vemdalen.

Idén om en gemensam guide kom från turistinformationer och gäster.

– Det upplevs som krångligt att få veta vilka vatten som är lättillgängliga, vilken sorts fisk som finns och var det finns gapskjul, säger Kristina Kristoffersson för att nämna några exempel.

I fiskeguiden ska nu all sådan information finnas med. Gröna vatten är mycket lättillgängliga och har väg nästan fram till strandkanten, blå vatten finns inom två kilometers avstånd från väg och i de svarta vattnen får fiskaren räkna med att gå en längre sträcka.

I samband med fiskeveckan inom Destination Vemdalen, vecka 30, kommer ett gemensamt fiskekort att släppas som ett test.

– Fiskekortet som kan köpas gäller endast då. Vi kommer att erbjuda ett tredagarskort och ett veckokort. Priset är ungefär som det kostar för att fiska i ett område, berättar Kristina Kristoffersson som tror att kortet kan bli populärt.

– Vi ser en stor potential i fisket när det gäller att öka sommarturismen i våra områden och jag tror att det här kommer att vara en uppskattad produkt.

De pengar som kommer in på fiskekortet under fiskeveckan ska satsas på gemensam marknadsföring.