Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gellinergården i Gällö har fått trivselhöns

Fyra höns av rasen skånsk blommehöna bor sedan i lördags i ett spritt nytt hönshus på innergården på nya Gellinergården, äldreboendet i Gällö.

Hönsen bor där som en trivselfaktor för de boende på Gellinergården

Under helgen hämtades hönskvartetten från Inga Berg, Svedje, som aviserat sin närvaro när Bräckes kommundirektör Bengt Flykt inviger nymodigheten i morgon, onsdag.

Hönsen ingår i ett större projekt med rubriken etik och bemötande och som nu har sjösatts i Gällö med avsikt att pågå fram till årsskiftet 2011-12.

Projektet, som är ett socialstyrelsedito slussat via Bräcke kommun omfattar 440 000 kronor.

Det handlar om att bättra på den sociala kvaliteten för de äldre.

– Vi skall anstränga oss för att förändra synen på de äldre och för att på ett mera individuellt sätt behandla de boende för att bättra på deras sociala liv och välbefinnande, förklarar Gellinergårdens chef Lena Vestlin.

– Vi har börjat med hönshuset och det här har personalen själva byggt ideellt och på fritiden.

Hönsen har redan börjat värpa.

– Jag hoppas att det är ett tecken på att de trivs här.

Bakom hörnet kan de boende på Gellinergården vänta sig trevligheter som vinprovning, hattparad, veteranbilåkning, högläsning och startandet av en egen sångkör.

Lena Leek har redan anmält sig som dirigent.