Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gehrke värvar stor center

18-årige centern Mattias Markusson, 215 cm, väljer Jämtland Basket.

Under de två senaste säsongerna har Mattias Markusson spelat i Alvik för Jämtlands nya coachpar Torbjörn Gehrke och Zeljko Brlek. Nu väljer han att följa med duon till Östersund.

Även utländska klubbar har visat intresse för centern, som dock väljer att stanna i Sverige och spela i ligan med Jämtland.

– Att få erfarenheten av att spela och träna i ett av de stora europeiska utvecklingsprogrammen som Mattias fick anbud ifrån, är inget vi kan erbjuda vare sig i Jämtland eller någon annan klubb i Sverige. Men Mattias resonemang över att vilja stanna i Sverige ett år till var solida och genomtänkta, säger Torbjörn Gehrke i samband med värvningen.

För närvarande är Mattias Markusson i Bulgarien och spelar EM-slutspel med svenska HU18-landslaget.

Jämtland har just nu åtta spelare under kontrakt för 2014/15. Det handlar om Mario Pesut, Gustav Hansson, Tyler Peters, Andreas Karlsson, Niklas Larsson, Jesper Eliasson, Trevor Gruis och Mattias Markusson.