Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge svar om kraft-pengarna

Fråga till jämtländska riksdagskandidater. Snart stundar ett val, och vi skall utse vilka personer, som skall föra vår talan, och representera oss från Jämtland i Sveriges Riksdag.

Många länsbor har sedan länge krävt någon form av återbäring från de vattenkraftverk, som i dag finns i länet och som genererar avsevärda intäkter till dess ägare.

Anläggningarna har starkt påverkat vår natur och miljö. Dessa medel skulle därvid bland annat förbättra kommunernas infrastruktur och även stärka regionens status.

Den 1-öring per kilowattimme, som har begärts i kompensation, betyder i dag ytterst en liten del av den stora energikostnad, som kraftbolagen numera debiterar sina abonnenter. Min fråga är nu, om de kandidater, som står på listorna, kommer att agera kraftfullt i denna fråga under mandatperioden? Eller tystas de ner av sina dominerande partifränder från Stockholm, som alltmer ser inlandskommunerna som en belastning.

Ge gärna oss, som tror på landsbygden ett svar före valet.

Karl-Eric Hoflin, Ragundabo med framtidstro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel