Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge plats åt yngre

Ni pensionerade som fortsätter arbeta som timvikarier inom äldrevården. Snälla lämna plats för oss yngre! Jag är 21 år och arbetar som timvikarie på flera äldreboenden i och kring Östersund, och tackar självklart ja till alla arbetspass jag kan få för att få min ekonomi att gå runt. Därför provocerar det mig något enormt att de som redan gått i pension som fortsätter som "timmis" ofta får jobba många fler timmar än oss yngre.

Detta är enligt mig väldigt orättvist, då man som pensionär garanterat får en summa pengar varje månad, något som vi unga inte får. Jag menar inte att man inte ska få jobba efter man gått i pension, men när man som pensionär får fler vikariat än yngre utan någon som helst form av "stadig" inkomst, då är det något som går fel. Snälla, tänk på oss som knappt har arbete nog att betala hyran, och gå ner i tid iallafall?

Alltid "bokningsbar"