Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge oss alternativ

Jag är en av de 210 patienter som behandlats utifrån Feldenkreismetoden under 2012. Jag är också en av de patienter som erhöll behandling under 2011. Jag har kronisk värkproblematik i ländrygg och höfter (som strålar ut i ben och övrig rygg) sedan 2005. Dessutom tillkommer en whiplash-skada från 1996 som fortfarande påverkar nacke, huvud och käkar.

Min värk har lett till olika behandlingsformer. Från 2007 ordinerar läkare värkmedicin. Jag har genomgått akupunktur och fått program via sjukgymnast. Jag har fått laser och behandling via naprapat i akuta skeden med ryggskott ("höftskott") och sedan några år har jag via sjukgymnast erhållit Feldenkreisbehandling. Denna har lett till högre kroppsmedvetenhet och betydligt högre grad av rörlighet. När jag vaknar av smärta på natten har jag numera verktyg att hantera kroppen att hitta en ställning så jag kan somna igen. Jag har kunnat dra ner på värkmedicineringen och jag ser behandlingen som en viktig del av att jag kunnat fortsätta arbeta och fungera. Detta måste ses som kostnadseffektivt för samhället.

För oss som patienter i Jämtland behövs kompletterande metoder för behandling av värk. Naprapati och Feldenkreis kan inte ställas mot varandra.

Ewa Jonsson, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel