Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge lärare mer makt

Det är alldeles för lite disciplin i skolorna! Lärarna har inte rätt att göra någonting, för Gud bevare oss om eleverna skulle känna sig kränkta, och de gör de – det är populärt numera att blir kränkt för allt.

Lärarna är maktlösa inför elever som tar fram telefonerna och lyssnar på musik i stället för att ta del av undervisningen.

Jag har en vän som precis börjat som lärare på en gymnasieskola och jag blir helt förfärad (och hon förtvivlad). Första lektionen somnade en kille efter 12 minuter, flera satt med sina telefoner och då hon bad dem sluta så ignorerades hon. Dunkandet från flera olika mobiler med musik kunde höras under tiden hon pratade. Kan ni ens föreställa er hur det skulle kännas att stå och prata inför en sådan klass? Vart fan är respekten?

Jag tycker att lärarna ska har mer att säga till om. Det handlar inte om några större konstigheter, när du är i skolan på lektionerna så visar du respekt för lärarna och det hör till vanlig vett och etikett att lyssna när någon pratar med dig. Mobilen kan du ha i skåpet.

Det är galet att elever ska kunna bete sig hur de vill i skolan. På vilken arbetsplats kan man göra så sen?

Jag är så less på detta daltande. Det handlar inte om att vi gör ungdomarna någon tjänst utan om att de som är äldre och (förhoppningsvis) klokare ska kunna vägleda och guida dem till vad som är rätt och fel och hur man uppför sig, lägga grunden för att de ska kunna bli fina unga vuxna som kan växa som personer och få ett bra liv i framtiden.

För att få någon ordning på skolan så tycker inte jag att det bara är lärarna och skolans ansvar - jag tycker även att vi kan kräva en hel del ansvar även av eleverna. Gratis skolgång i Sverige – hur bra har vi det inte?!

Hannah

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel