Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge de unga jobb i vården

Precis som jag en gång i tiden började inom vården som helt outbildad, och fick handledning av medarbetare, kan dagens unga genom Socialdemokraternas förslag få en karriär inom ett yrkesområde där det behövs många händer.

Som före detta chef inom äldreomsorgen vet jag att fler anställda också behöver utbildning inom demenssjukdomar och multisjukhet. Med studielön kan både sjuksköterskor och undersköterskor få specialistutbildning och utbildningsplatser och utbildningstjänster inom vården och omsorgen kan bli fler.

Vi Socialdemokrater vill att fler unga ska få upp ögonen för att vård och omsorg är en framtidsbransch. Vi vill därför erbjuda 32 000 unga människor möjligheten att utbilda sig och börja arbeta inom välfärden. I länet skulle det ge jobb till 306 personer och i Östersunds kommun till 158 unga människor som exempelvis kan få arbeta på äldreboenden och samtidigt få utbildning till undersköterska.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel