Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge asylsökande lån i stället för bidrag

Jag frågade under senaste fullmäktige hur vi i Strömsund klarar om det kommer ytterligare 150-300 asylsökande till Strömsund?

Susanne Hansson (S) svarade att det klarar vi.

Göran Bergström (S) började tala om Nordkorea för sedan återvända till KF i Strömsund.

Det handlade om alla människors lika värde, vilket inte hade med frågan att göra. När det gäller allas lika värde håller jag så klart med.

För att återgå till den ursprungliga frågan. 150-300 nya asylsökande?

Har vi lyckats med asylmottagandet? Är asylboendena säkra för personal/boende? Vad har vi att erbjuda i form av arbete? Hur skall vi klara att integrera alla nya människor? Varifrån ska vi ta pengarna? Hur skall vi ha råd med att hjälpa de redan eftersatta äldre som byggt upp den välfärd som vi numera tar för given? Hur skall vi ha råd med att hjälpa våra unga tjejer som lider av psykisk ohälsa, nu när det kommer traumatiserade asylsökande?

Att hjälpa är givet. Men inte på bekostnad av välfärden som är moroten till att man vill betala skatt! Sluta ge bidrag till asylsökande, ge i stället lån som återbetalas när man kommer i arbete.

Mikael Säbom SD

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel