Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge alliansen kicken

Alliansens kick off dansades fram, ända fram till löftet om att 5 miljoner ska ha jobb år 2020. Men konjunkturinstitutets prognos för 2020 är i princip samma siffra. Man går alltså till val på att inte föra landet framåt alls och att inte lämna några idéer om faktisk förbättring.

Vad alliansen inte berättar är att den siffran med befolkningsökning ger 6,2% arbetslöshet och är samma arbetslöshetssiffror som man kallades massarbetslöshet innan man kom till makten 2006. 

Det måste vara alliansens dans ut från makten. Vi andra inser att det finns mycket annat som kan prioriteras. Som t ex Vänsterpartiets förslag att ta bort jobbskatteavdragen och restaurangmomsen, för att istället låta vanliga människor få tillgång till bättre barnomsorg, skola och äldreomsorg. Restaurangmomsens kostnad på drygt 5 miljarder, eller nästan 2 miljoner per jobb, hade gett fyra jobb inom äldreomsorg eller barnomsorg om pengarna hamnat där istället.

Lägg sedan till skattesänkningar för de rikaste på 150 miljarder och ett köp av Nuon för nästan 100 miljarder, så blir det så ofantliga summor som slarvats bort att ingen längre kan tro på att alliansen tagit bra ansvar för landet ekonomi.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel