Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gåxsjö förskola läggs ned

Inför hösten finns endast fem barn vid förskolan i Gåxsjö. Barn-, kultur- och utbildningsnämnden har därför beslutat att lägga ned förskolan från i höst.

För närvarande finns sex barn vid förskolan i Gåxsjö. Till hösten finns bara fem. Man har också, vid samtal med föräldrar, funnit att tre av barnen troligen kommer att välja förskolan i Hammerdal ändå, och då återstår två. Med så få barn anser personal i verksamheten att en kvalitativ verksamhet inte kan bedrivas.

BKU-nämnden har därför anammat skolutredarens förslag att lägga ned förskolan i Gåxsjö. Utredningen konstaterar att det finns en stark vilja att behålla förskola på många orter men att det är svårt att bedriva pedagogisk verksamhet med få barn och liten personalstyrka. Det behövs en grupp av barn att samarbeta med, leka med och uppleva demokratiska beslut tillsammans med, och det behövs en personalgrupp där man kan diskutera, reflektera och genomföra det systematiska kvalitetsarbetet.

Nackdelen är att förskolebarnens restid ökar. BKU-nämnden anser ändå att fördelarna överväger nackdelarna och beslutade vid sitt möte att förskolan i Gåxsjö läggs ned i höst. Man räknar med att spara 1,3 miljoner kronor på nedläggningen.