Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gåtfull olycka förbryllar polisen

Polisen utreder just nu en singelolycka som inträffat längs E 45 i höjd med Skanderåsen strax norr om Svenstavik. Vem som har orsakat olyckan är höljt i dunkel.

Annons

Det var strax före klockan åtta på söndagsmorgonen som SOS Alarm fick information om det dikeskörda fordonet. Väl på plats kunde räddningstjänst, ambulans och polis konstatera att en personbil, som verkade ha färdats i norrgående riktning, hade kört i diket men att ingen person fanns i närheten.

Polisen sökte med hund igenom området kring olycksplatsen för att se om någon låg skadad. Men utan resultat.

Vakthavande polisbefäl Stefan Fredriksson berättar att det inte var bilägaren själv som körde fordonet och att polisen utgår från att bilen hade stulits i Östersund.

En utredning har startats för att få reda på vem eller vilka som färdades i bilen vid olyckstillfället och varför de lämnat platsen. Krockkudden, som hade utlösts, har tagits i beslag för att genomgå en teknisk undersökning, bland annat i hopp om att hitta DNA-spår.

I samband med insatsen kring olyckan påträffade polisen två män som togs med till stationen i Östersund. De båda är nu misstänkta för ringa narkotikabrott. Stefan Fredriksson vill inte spekulera om männen har haft något att göra med den dikeskörda bilen utan säger att det blir något som utredningen i så fall får visa.

Ytterligare ett polisiärt ärende inträffade i Bergs kommun under söndagen då en man från Svenstavik ringde och berättade att han hade återfunnit sin stulna bil centralt i samhället.