Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gästkrönika: Påverkad av mystiska krafter

Vetenskapen gör ständigt nya upptäckter och kommer med förklaringar på många gåtfulla problem, men långtifrån allt tror jag att de har lyckats förstå, som många av de mystiska krafter som emellanåt påverkar våra liv.

Jag har flera gånger känt av den helande kraften som kan sitta i entrén till vårdcentraler och sjukhus.

Ett bra exempel är när jag sent om sidor sökte läkare för min vänstra handled, som jag för många år sedan skadade rejält på min dåvarande arbetsplats. Till och från värker handleden kraftigt och så var det i flera veckor innan det var dags för läkarbesöket på vårdcentralen. Redan på vägen dit minskade värken och väl innanför dörrarna till vårdcentralen var värken ett minne blott. Det blev i alla fall en remiss till röntgen och visst, utanför vårdcentralen kom värken tillbaka.

Utanför sjukhuset där jag skulle röntga handleden hade jag värk. Den helande kraften fanns på röntgen, så där försvann värken men kom tillbaka på vägen hem. Någon vecka senare skulle nerverna i handleden kontrolleras och det var samma visa. Domen från läkarna blev till slut att jag inte skulle ha väntat i femton år på att söka för handleden, nu var den utsliten och nerver trasiga.

I ett försök att lindra värken erbjöd de mig att steloperera handleden. Jag tackade nej och sa, att om värken blir för besvärlig då och då kan jag ju alltid utnyttja sjukhusets inneboende helande kraft och sätta mig i deras entré, en effektiv smärtlindring på mig.

En annan mystisk naturkraft har vi inbyggd i köksdörren som leder till källartrappan. Står jag i köket kan jag räknas till en vanlig, fungerande människa men när jag har tagit klivet över tröskeln slår källardörrkraften till och jag blir en zombieliknande varelse. Ska jag hämta upp en limpa ur frösaboxen i källaren har jag det fullt klart för mig när jag står i köket. När jag har passerat källardörren blir skallen helt tom och jag går som i trans och lägger in några vedträn i pannan, vare sig det brinner i pannan eller inte.

Upp och i köket minns jag limpan. Ner i källaren igen men källardörrskraften är alltid effektiv och kortsluter mina två hjärnceller. Ofta hamnar jag då vid hyvelbänken och jobbar lite med mina holkar. Upp igen och är åter utan limpa. Först när frugan står i köket och ropar ner till mig i källaren kommer limpan ur frösaboxen, jag lyder bra på kommando.

I vår dubbelsäng bor den retfulla sov- och vakenkraften. Varje vardagsmorgon släpar jag mig ur sängen, helt förbi av trötthet och längtar till helgens sovmorgnar. Men vad händer till helgen? Jo, då slår vakenkraften till en timma innan väckarklockan brukar ringa.

Gemensamt för alla de här mystiska naturkrafterna är att vi är många som är påverkade av dem.

Anders ”Pidder” Pedersén