Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garvsyra jagar EU-miljoner i årets sommarfars

Årets sommarfars med Garvsyra heter "Svarta pengar och vita lögner". Skulle också kunna heta "EU-miljoner på villovägar". Eller möjligen "In löööv with Kjell-Arne".

Annons

Kjell-Arne blir ett välkommet återseende för alla som såg fjolårets Garvsyraföreställning och skrattade sig dubbelvikta åt den stressade fixaren som körde fram och tillbaka framför scenen med sin lastbil och kommenderade allt och alla på en obegriplig, hemsnickrad rotvälska.

Han spelas av Bengt Larsson, som också är huvudförfattaren bakom Garvsyragängets lustspel.

I år börjar Kjell-Arne tycka att ensamheten är lite tung att bära, inte konstigt eftersom han inte varit på någon dejt sedan Tengens och Aspåsnäset 1972. Så får han syn på driftiga företagarinnan Lolita (Ulrika Hollsten) på "Firma svets & betong" och blir alldeles het i brallan. Känslorna är besvarade, men att få relationen att fungera blir ändå inte helt okomplicerat.

Huvudhandlingen i "Svarta pengar och vita lögner" rör sig annars kring 10 miljoner i EU-bidrag till en icke namngiven, men mycket typisk liten fattig kommun i Norrlands inland. Pengarna ska levereras av en hemlig person på ett hemligt ställe och det kan man ju tänka sig hur det blir.

Bagaren Helmer (Göran Eriksson), som stod för den stora kärlekstörsten i förra sommarens lustspel, är med på ett hörn i år också. Therese Olofsson, som i fjol gjorde rollen som Helmers hjärtas längtan, bageriinnehaverskan Märta, är i år konsult och säkerhetsagent. Och Fille Strömqvist rullar på r-en som han aldrig gjort annat i sin roll som den franske kurir som ska leverera påsen med EU-miljonerna.

Ja, ni hör ju. Garvsyra är sig lika. För alla som gillar buskis med jämtländsk stil och finess är det upplagt för skrattfest på Jamtli i år igen. På lördag är det premiär och totalt ges åtta föreställningar av "Svarta pengar och vita lögner".