Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garvsyra bjuder upp till en crazy vals

/
  • ”Möte i Svenska Akademiens språknämnd”, ett nummer som garanterat kommer att ge motion åt smilbanden. Fille Strömqvist, Göran Ericsson, Ulrika Hollsten och Bengt Larsson har själva märkbart svårt att hålla sig för skratt under repetitionen.  Foto: Henrik Flygare
  • Ulrika Hollsten har varit med sedan -95 men i år är första året hon ger sig på en egen monolog. I ett rasande tempo framför hon texten som handlar om alla krav som ställs på dagens kvinnor. På frågan hur hon gör för att memorera allt svarar hon ”Det är bara att nöta, nöta och nöta...”

De fortsätter så länge publiken vill.Och än finns det ingenting som tyder på att svenska folket har garvat färdigt åt Garvsyra. Över 60 föreställningar är redan bokade av årets revy.

Annons

På fredag är det premiär i Orrvikens bygdegård och sedan drar Garvsyra ut på en halvårslång turné som sträcker sig från Norrköping till Luleå.

”Alla goda ting äro fyra” heter revyn som är gängets fjortonde. Och de är fyra stycken som står på scenen i år, sedan nestorn Fred Seldahl dragit sig tillbaka med ålderns rätt.

– Är man en mindre så får man jobba lite hårdare. Och bära lite mer, konstaterar Göran Eriksson, Bengt Larsson, Ulrika Hollsten och Fille Strömqvist.

För det här är gänget som gör allt på egen hand. Glöm det där med turnéledare, chaufför, bärare, ljud- och ljustekniker ...

I år står de till och med för regin själva:

– Lennart Lidström som regisserat oss i cirka tio år tycker han är klar med oss. Och vi tycker att vi börjar veta hur det ska vara.

– Vi tittar på varann och så har vi lagt in några extra publikrepetitioner där vi kan få feedback.

Talet fyra återkommer genom hela föreställningen:

– Det finns mycket man kan göra kring det, säger Göran Ericsson. Fundera på vem som kommer ihåg en fyra, till exempel, det brukar ju bara vara de som tar guld, silver och brons som får uppmärksamhet.

Bengt Larsson har som vanligt skrivit de flesta texterna, och Bengt och Göran har tillsammans gjort musiken. Några nummer är inköpta utifrån.

Och så kan man kanske tänka sig att det kommer någon favorit i repris?

– Jo, det kan man kanske tänka sig.

Mer läsning

Annons