Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garvsyra är på´t igen

/

- Fast vi har haft premiärer 18 gånger tidigare känns det lika nervöst nu som inför den första föreställningen 1992.

Annons
Det säger revyräven Fred Seldahl, när han sitter med en kopp kaffe i Orrvikens föreningshus tillsammans med det övriga gänget i Garvsyra och samlar sig inför helgen. Nu på fredag har ensemblen premiär i Orrviken på sin nya föreställning "Det var bättre förut, en revy med två akter".
- Nu har vi ju inte direkt ett båttema i revyn, trots namnet, utan halva föreställningen kommer att bestå av gamla favoriter i repris som de fyra nummer vi vunnit revy-SM med fortsätter Fred.
Så de som kommer till Orrviken på fredag och andra helger framöver hösten kommer att få se och höra klassiker som den virila 97-åringen, kockan från Hunnarselbuan och Hasse-Stefans.
- Vi har frågat en del av vår publik vad de tyckt mest om under åren och fått en del förslag.
Samtidigt som gänget jobbar för fullt inför premiären, så funderar de redan på sommarens revy som i sommar kommer vi att spelas hela juli på Jamtli i stället för scenen vid Döda fallet.
- Inte för att vi kommit så långt med sommarplanerna, men vi vet att det ska bli en sommarfars som ska heta "Tack Hagström"
Garvsyra har blivit ett av länets mest populära revygäng och varje år ser mellan 15 och 20 tusen personer deras föreställningar runt länet.
- Fast ska vi vara ärliga så är nog ännu populärare i övriga Sverige än i Jämtland. 75 procent av våra föreställningar spelar vi i andra län, mest Värmland och Västernorrland.
För fyra år sedan börjande Garvsyra med underhållning på heltid och man fick tjänstledigt från sina respektive jobb.
- Det är bra att ha något att gå tillbaka till när publiken inte vill se oss längre, säger Ullrika Hollsten, primadonnan i gänget.
Innan vi säger hej får jag höra om den lilla tjejen som kommer fram till några i gänget för att få en autograf.
- När hon fick den säger hon att den kan vara bra att ha om vi skulle bli populära nån gång...

Mer läsning

Annons