Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gårdsbutik i Lillhärdal följer farmor Ediths fotspår

Härjedalsbröd, Härjedalsdryck och Svenskt mathantverk har öppnat en gårdsbutik i Lillhärdal som tar besökaren tillbaka till sekelskiftet.

– Alla produkter har ett historiskt värde och därför vill vi att det ska vara en gammeldags miljö, säger ägaren Sören Lindvall.

Det är en vecka sedan Gårdsbutiken i Lillhärdal slog upp sina dörrar för första gången. Elisabeth Svensson, som står bakom den gamla kassaapparaten dagen till ära, berättar att det droppat in folk mest hela tiden sedan öppningen.

– Det är helt fantastiskt att folk hittar hit. Förra veckan var det en kund som sade att hon inte ville gå härifrån för att hon tyckte att det var så fint, berättar hon.

Butiken för tankarna till scenen ur Pippi Långstrump där hon handlar 18 kilo godis för guldpengarna. Men på Gårdsbutiken finns inte bara blandkarameller att köpa - här står även sylter, marmelader och safter uppradade i glasburkar med en gammaldags touch.

– Jag tycker det känns som barnen i Bullerbyn, säger Mathilda Mårtensson, en av besökarna.

– Ja, det är verkligen jättemysigt, säger hennes mamma Eva Mårtensson.

Sören Lindvall, ägare av butiken, berättar att han samlat prylar i flera år för att kunna inreda butiken i rätt tema. Svenskt mathantverk använder sig av gamla traditionella recept och många av dem är tagna ur hans farmors gamla receptbok, därför vill han att handelsboden ska följa samma linje.

– Jag använder mig av enkel arkeologi. Vi är ett livsmedelssläkte som alltid samlat och jag letar aktivt efter grejer på loppisar och auktioner, säger han.