Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garcia vann i särspel

Annons


Två svenskar bland de fem bästa.

Men det var spanjoren Sergio Garcia som var bäst i premiären av 2009 års Europatour.

-Jag är så stolt över att vinna och bli rankad tvåa i världen, säger Garcia som klättrar upp på andraplatsen efter segern.

Garcias uppladdning inför segern har ett stänk av svenskhet över sig. Tidigare i veckan träffade han nämligen Björn Borg och spelade en tennismatch mot den svenske legendaren, en match Borg naturligtvis vann. Men när spanjoren bytt ut sitt racket mot en klubba var han bäst igen. Den allt mer framgångsrike britten Oliver Wilson tvingade fram ett särspel som Garcia avgjorde på det andra hålet efter att Wilson missat en tremeters birdieputt.

I och med segern rankas Garcia nu som nummer två i världen, bara långtidsskadade Tiger Woods är före.

-Jag har aldrig varit så här nära förstaplatsen, det är väldigt spännande, säger Garcia.

Ett slag bakom Garcia och Wilson slutade Peter Hanson på delad tredjeplats. På måndagen var han bäst av alla med 66 slag, sex under par, efter bland annat en eagle på det trettonde hålet.

Den svenske världstian Henrik Stenson slutade femma, två slag efter Hanson, efter att ha gått runt den sista rundan på ett slag under par. Robert Karlsson som vann penninglistan på 2008 års Europatour slutade på delad fjortondeplats, nio slag efter vinnaren Garcia.

Mer läsning

Annons