Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garanterad vård med (KD)

Annons

Kristdemokraterna vill införa en vårdplatsgaranti som säkerställer att det finns vårdplatser med rätt vård och kompetens för alla som behöver.

Vi behöver se till att antalet vårdplatser på Östersunds Sjukhus räcker till, att ingen patient nekas vård på rätt plats eller skrivs hem för tidigt på grund av platsbrist. Inte heller ska man få sin operation uppskjuten beroende på vårdplatsbrist. Att inneliggande patienter måste flytta till annan avdelning eller klinik för att ge plats åt akut sjuka ska inte heller förekomma. Överbeläggningar är oacceptabla. Allt detta är oetiskt och inte patientsäkert.

Vår svenska sjukvård tillhör de absolut främsta i världen. Men med den tekniska utvecklingen, behovet av en mera högspecialiserad personal i kombination med en allt äldre befolkning, ställer det helt nya krav på framtidens sjukvård. För oss kristdemokrater är det självklart att sjukvården betalas gemensamt genom skatter och att den ges på lika villkor i hela landet.

En del landsting har redan i dag svårt att klara de ständigt ökande kraven. För att möta framtidens utmaningar här i Jämtland måste vården bli mer samordnad över dagens landstingsgränser.

Kristdemokraterna vill därför, med patienternas bästa i fokus, se över hur vi organiserar framtidens sjukvård på allra bästa sätt. Vi är öppna för att förstatliga sjukvården om det skulle visa sig vara den bästa vägen.

Ingrid Gustafsson (KD)

Ordförande, Östersund

Kandidat till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel