Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garantera kunskap

Östersunds elever är i dagarna tillbaka i skolan för ett nytt läsår. Ett läsår fyllt av spännande läsning, klurig matematik och explosiv kemi. Östersunds kommun har en bra skola, men tyvärr inte för alla. Miljöpartiet vill därför införa en läsa-räkna-skriva-garanti där varje elev garanteras det stöd och de insatser hen behöver för att kunna läsa, skriva och räkna innan årskurs tre är slut. Vi vill att lärarna själva ska kunna besluta om vilka åtgärder som behövs för varje enskild elev, så är det inte idag. Idag ger vi dessutom mest stöd till elever i nionde klass. Vi i Miljöpartiet vill istället att stödet till eleverna kommer så tidigt som möjligt.

Skolan ska vara en bra plats för alla. Vi vill att skolan i Östersunds kommun HBTQ-certifieras och att elever med annat modersmål än svenska ska få använda sitt modersmål i större utsträckning än idag. Våra lärare ska vidareutbildas i jämställdhetsfrågor och genuspedagogik så att varje elev kan blomma ut som den individ hen är.

Daniel Liljendahl (MP) Carly Smith Jönsson (MP) Kandidater till kommunfullmäktige i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel