Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garage brann

En byggnad med ett garage och en bostadsdel började brinna i Rissna i Bräcke kommun på måndagseftermiddagen. Räddningstjänsten lyckades hindra branden från att sprida sig.

En brand i ett garage med tillhörande bostadsbyggnad började brinna vid 14.45 på måndagen. Personal från flera räddningstjänster larmades till platsen. Det rök kraftigt från platsen. Räddningstjänsten fick inrikta sig på att släcka branden och förhindra att den spred sig till fastigheter 20 meter bort.

– Vi tänkte att om det hade börjat brinna mer än det gjorde hade det kunna sprida sig, men det var ingen risk så länge vi var där, säger Olof Bråborg, inre befäl.

Branden startade i garagedelen – hur den startade är oklart. Räddningstjänsten fick jobba länge med att släcka branden på vinden eftersom det fanns mycket spån där.

En person brände sig på händerna i samband med branden. Skadorna på huset bedöms som stora.