Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gänget som är ett äkta garageband

/
  • Här är gänget som bildar garagebandet i Målsta. Från vänster kapell-mästaren Ulf Olsson, saxofon, Stig Bur-ström, bas, Gunnar Bäck, trummor, Tove Thofelt, sång, Ruben Haqvinson, gitarr, Kjell Bäckman, dragspel och piano samt Fredrik Svärd, trombon.Foto: Ulrika Andersson
  • Kjell Bäckman spelar både dragspel och piano.
  • – Ett festligt gäng att spela med, säger garagebandets sångerska Tove Thofelt. I bakgrunden basisten Stig Burström.
  • Kapellmästaren Ulf Olsson och trombonisten Fredrik Svärd jammar loss.

I Målstas bilverkstad repar man inte bara bilar, där repar också garagebandet varje tisdag. Nyligen fick den något udda orkestern en sångerska som komplement till alla spelglada gubbar.

Annons

– Det är helt fantastiskt, säger kapellmästaren i garagebandet Ulf Olsson. Eftersom jag tidigare tillhörde ungdomen i bandet med mina 64 år, så sänktes medelåldern rejält när Tove började hos oss för några veckor sedan.

Tove heter Thofelt i efternamn och jobbar som musiklärare i Östersund. Hon började att sjunga med bandet för några veckor sedan och hon tycker att det är bland det roligaste hon gjort.

– Jag kom med av en ren tillfällighet när jag hörde att bandet sökte någon som kan sjunga de gamla jazzpärlorna som de har på repertoaren. Jag prövade en kväll och sen var jag fast.

– Det är ett enormt roligt gäng och jag har reda börjat lära mig de vanligaste skämten som haglar hela tiden.

Garagebandet bildades för tre år sedan, när Ulf Olsson, som äger Östersunds bil- och motorverkstad i Målsta, satt och jammade en kväll med gitarristen Ruben Haqvinson i verkstadens kombinerade kontor och fikarum.

– Vi pratade om att försöka få hit någon mer på våra kvällsövningar och efter några månader fick vi tag i en basist. Efter ytterligare en tid hittade vi igen en pianist och nu började vi höra vad det var för låtar vi övade, skrattar Ulf.

Eftersom tiden gick anslöt sig flera musikanter, bara gubbar i övre medelåldern, men för några veckor sedan kom alltså Tove och nu har bandet åtta medlemmar.

– Tove är fantastiskt skicklig, berömmer Ulf. Hon lyfte hela bandet med hästlängder och med hennes medverkan kan vi gå hur långt som helst.

Ulf säger att just nu har man inte så många spelningar inbokade.

– En enda om jag ska vara ärlig, men till sommaren ska vi ut med min båt och spela i hamnen, det är något jag ser fram emot.

Sångerskan T ove tror att garagebandet har en lysande framtid.

– En världsturné skulle förstås sitta fint, men annars nöjer vi oss med några spelningar runt Målsta. Nöjet är att få sjunga med bandet, vi är inte så noga.

Mer läsning

Annons