Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammalt polishus – nytt barnhus?

Före detta polishuset på Köpmangatan är aktuellt för flera av landstingets barnverksamheter, till exempel Bup och Föräldra-barnhälsan.

Just nu förs förhandlingar med fastighetsägaren.

– Vi tycker att gamla polishuset är intressant för att läget är bra och för att vi skulle kunna samla en del verksamheter under samma tak där, säger landstingets fastighetschef Jan-Åke Lindroth.

Det är en av fastigheterna som kan vara intressesant för landstinget, förhandlingar förs med flera berättar han.

Frösö strand är ett annat läge som finns med i diskussionerna.

– Där har vi till exempel redan barnhabiliteringen.

Det finns flera anledningar till att landstinget tittar på nya lokaler.

– Det har länge varit ett önskemål att flera barnverksamheter ska finnas på samma ställe. Det ger många samordningsmöjligheter, till exempel gemensam reception och utbyte bland personalen, säger Jan-Åke Lindroth.

Det är inte bestämt vilka verksamheter som kan komma att inhysas i samma lokaler. Men barn- och ungdomspsykiatrin kan vara en av dem.

– Just nu finns de i utspridda på olika ställen eftersom det varit problem med inomhusmiljön i det hus de tidigare funnits, inom sjukhuskvarteret, säger Jan-Åke Lindroth.

Föräldra-barnhälsan kan också vara aktuella för samlokaliseringen på sikt. Men inom kort ska de redan flytta till en ny lokal.

– 8 december flyttar vi in i före detta Mitthögskolans lokaler på Rådhusgatan. Men det vore fantastiskt att få flytta till Handelskammaren, som gamla polishuset kallas nu, säger Per Hedman, barnhälsovårdsöverläkare.

Han ser olika fördelar med att samla flera verksamheter under samma tak.

– Vi samarbetar redan i dag men det skulle till exempel innebära att vi kan samarbeta ännu bättre samt att det skulle det bli lättare med informella möten med familjer, säger Per Hedman.

Det är inga beslut fattade om kommande flyttar till nya lokaler.

– Vi har ingen tidplan för det här arbetet, det beror på vilken lösning vi kommer fram till med fastighetsägarna, säger Jan-Åke Lindroth.