Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla vännens dödshot

En onsdag i höstas ska den knappt 60-årige mannen ha ringt till sin tidigare vän i Östersund. De hade inte haft kontakt på fem år. Mannen bor nu i en annan del av landet och hans tidigare vän är tillsammans med den kvinna mannen tidigare var gift med.

Kvinnan och vännen i Östersund befann sig på samma plats när det ringde. När han lyfte på luren hörde han direkt att det var 60-åringen. 60-åringen var upprörd, skrek och uttalade hotelser. Vännen kunde inte lugna honom.

När samtalet avslutades var kvinnan tämligen säker på vem som hade ringt. Vännen kom till henne och sade att hennes tidigare make ringt.

"Han ska döda oss", berättade vännen.

Den knappt 60-årige mannen nekar till att det över huvud taget skulle ha förekommit ett samtal. Han har ingen anledning att vara svartsjuk på sin tidigare maka. Han hade dessutom ingen telefon vid tillfället eftersom den var stulen, påstår han.

Bevisen är för få. Tingsrätten friar mannen från misstankarna om olaga hot.