Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla slakteriets framtid bestäms inom några veckor

Efter den kraftiga branden i gamla slakteriet den 11 juli är nu saneringsarbetet i gång. Men det är ännu oklart vad som ska hända med de brandskadade lokalerna framöver.

Annons

Veckan har varit hektisk för fastighetsägaren Stefan Zetterlund, särskilt som det är semestertider och svårt att få tag på folk. Saneringsarbetet inne i huset är påbörjat och man har börjat frakta bort brandrester.

– Vi har fått ordning på de mest akuta sakerna, säger Stefan Zetterlund.

Strax efter branden betecknade räddningstjänsten delar av byggnaderna som totalförstörda. Enligt Stefan Zetterlund har 800 kvadratmeter i huset fått direkta skador av branden, medan ytterligare delar av huset fått rökskador. Gamla slakteriet hyr ut lokaler till ett tjugotal företag, och flera av dem har klarat sig bra genom att bara vädra lokalerna. För andra har branden fått värre konsekvenser.

– Totalt fem är utan lokal helt och hållet, och fyra-fem stycken har fått lokalerna skadade av rök, säger Stefan Zetterlund.

Men skadorna kunde ha blivit värre. Enligt Stefan Zetterlund är huset gediget byggt och har många brandceller mellan de olika lokalerna, vilket gjorde att branden inte spred sig lika mycket som befarat.

Stefan Zetterlund har tillsammans med försäkringsbolagen bestämt att ordna det mest akuta åtgärderna först. Vad som ska hända med de brandskadade lokalerna vet han inte i dagsläget.

– Det är för tidigt att säga. Inom ett par veckor ska det vara klart, vi ska föra en dialog om det här efter semestrarna, säger Stefan Zetterlund.