Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla Östersund

Annons
Föreningen Gamla Östersund höll sitt årliga högtidsmöte i Rådhuset den 23 oktober på stadens 222:a "födelsedag". Kvällens värd, Tomas Frank, kunde hälsa drygt 120 medlemmar välkomna. Det bjöds god mat och dryck, information och underhållning samt trevlig samvaro under kvällen.
Föreningens vice ordförande Sven-Erik Tornving informerade om pågående verksamhet, bland annat bildgruppernas arbete och deras pågående utställningar: en om Strandgatan på Jamtli och en andra om 1950-talets Östersund i länsbiblioteket.
Föreningens insatser för vården av stadens historiska och kulturella minnesmärken redovisades. Tornving redogjorde också för arbetet med nytt stadsmuseum på Jamtli. Charina Ödlund framförde en hälsning från Jamtli och hon påminde då om att den 23 oktober var en viktig dag i 1600-talets vetenskap. Man ansåg att jorden skapats den dagen år 4004 f. Kr.
Lars Herlitz, som var äldste närvarande före detta föreningsordförande, tackade från gästerna och han uttalade sin stora uppskattning över att föreningen nu är öppen både för kvinnor och män. Under kaffet konserterade den nyligen bildade Brunnssextetten, mässingsblåsare förstärkta med en trumslagare. Deras musikanförare är Simon Paulsson.
Musiken rönte stor uppskattning och efter långa och starka applåder blev det extranummer. Kvällen avslutades med att föreningens årsskrift 2008 presenterades och det 96-sidiga häftet utdelades vid mötets slut.

Mer läsning

Annons