Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla kåkar trimmas

På Storgatan i Östersund finns en gammal grön fasad på adressen 41. Går man förbi där ser man att den är urgröpt, och vill man veta varför har Linus Ekqvist, VD på Storsjöförvaltning AB, svaret.

– Här bygger vi hyresrätter, både för kommersiellt bruk och för privata bostäder, säger Linus.

Tidigare har det varit både det ena och det andra i lokalerna som omger innergården: loppmarknad, lagerlokal och butiker. Nu håller man alltså på att rusta upp samtliga lokaler, och några av dem är redan klara. Anledningen till att huset med den gröna fasaden är urgröpt och inte helt rivet är att Pantbanken 7, som är beteckningen på området som omger innergården, är Q-märkt. Kort sagt finns det ett kulturvärde och man kan inte göra hur som helst med ett hus som stått i Östersund i kanske över 100 år.

Många bostadsområden är planerade utanför stadskärnan, men här kommer alltså hyresrätter helt i nyformat stå klara snart.

– Vi är nog helt klara redan i sommar, säger Linus Ekqvist.