Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galna älgmötet på Frösön

Tage Levin på Frösön fick oväntat och ovälkommet besök i sin trädgård på torsdagskvällen.
En ensam älg hittade in på hans tomt.
– Älgen började äta på mina äppelträd, säger Tage till Länstidningen

Det var vid åttatiden på torsdagskvällen som Tage Levin fick ett telefonsamtal från sin granne om att en ovälkommen gäst tagit sig in på Tages tomt och stod och åt av äppelträden.

Tage berättar själv i ett mejl till LT:

"Mycket riktigt, en fager, men något tovig, älgkviga äter lugnt och metodiskt upp knopparna på mina äppelträd.

Jag rusar ut och tillmäter henne i bestraffande tonfall det olämpliga i att uppträda ohyfsat hos en laglydig skattebetalande Frösöbo. Då hon vet att älgstudsaren är inlåst och tillgänglig endast med tidsutdräkt drar hon bara hånfullt upp överläppen.

Då mister jag besinningen och vrålar: "Ge fan i mina äppelträd!"

Då kommer hon gående i gungande sambatakt, med öronen bakåt och blänkande ögonvitor för att ge mig en vänsterkrok med frambenet. Men jag står kvar, stirrar tillbaka, hon viker av och går till grannens rönn där hon trots en mindre folksamling låter sig väl smaka.

En älghund anländer och ger ståndskall. Det ger hon inte ett vitten för. Men slutligen stegar hon makligt uppför mot Frösöberget för att smälta maten i lugn och ro."