Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gällöföretag hade lämpliga vattenkärl

Idén om den för Gällö och Bräcke kommun nog så smickrande vattenleveransen till Östersunds sjukhus föddes av landstingschauffören Jan Lemnert.

Han känner kemisten Karl-Johan Winberg, som arbetar på den kemiska industrin Invekta Green i Gällö.

Lemnert visste att företaget har lämpliga kärl för ändamålet, Winberg ställde kärl till förfogande och Lemnert fick i uppdrag att tillsammans med kollegan Nils-Erik Eriksson åka på vattenhämtning till Gällö.

Invekta Green har kubikmeterstora plastbehållare i vilka de får sina råvaruleveranser.

– Sedan vi tömt dem rengör vi dem och vi använder dem efter behov, antingen som förvaringskärl eller som leveransförpackningar.

Det var de tomma rengjorda kärlen som kom till användning i söndags och då Invekta Greens medarbetare tillika brandmannen Lars Eklund såg till att kärlen lastades på landstingets lastbil och kördes till Gällös brandstation där kärlen vattenfylldes.

En jourhavande brandman vistades på brandstationen och hjälpte till med lastningen.

Karl-Johan Winberg bor i Östersunds kommun.

– Jag tar just nu dagligen med mig friskt vatten hem från jobbet.

Det kan i sammanhanget nämnas att Invekta Green numera ägs av Fairford Holding Scandinavia och företaget tillverkar naturnära rengöringsmedel.