Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gallerix blir kvar i Östersund

Slutet var nära, men inte tillräckligt nära.

Butikskedjan Gallerix har fått nya ägare och blir kvar i Östersund.

I början av september försattes butikskedjan Gallerix i konkurs efter egen begäran. Men konkursen hann knappt träda i kraft innan bolaget meddelade att företaget blivit räddat av nya ägare. 19 av kedjans butiker kommer att leva vidare på 12 orter i ladet, från Lund i söder till Umeå i norr, däribland Östersund. Från och med 1 oktober tar de nya ägarna över.

Enligt konkursförvaltaren är det företagarna Johan Bjarke och Mats Gullbrandsson, verksamma i Stockholmsområdet, som blir de nya ägarna.

I övriga butiker pågår konkursutförsäljning och samtal med intressenter till butiker pågår, skriver konkursförvaltaren på sin hemsida.

I dagsläget ser det inte ut som att det nya ägandeskapet kommer innebära någon lokalmässig förändring för butiken i Östersund.

– Det ser ut som att allt kommer att fortsätta som vanligt när det gäller lokalen, säger Håkan Ruda, på Diös fastigheter.