Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gallerix blir kvar i Östersund

Slutet var nära, men inte tillräckligt nära.

Butikskedjan Gallerix har fått nya ägare och blir kvar i Östersund.

Annons

I början av september försattes butikskedjan Gallerix i konkurs efter egen begäran. Men konkursen hann knappt träda i kraft innan bolaget meddelade att företaget blivit räddat av nya ägare. 19 av kedjans butiker kommer att leva vidare på 12 orter i ladet, från Lund i söder till Umeå i norr, däribland Östersund. Från och med 1 oktober tar de nya ägarna över.

Enligt konkursförvaltaren är det företagarna Johan Bjarke och Mats Gullbrandsson, verksamma i Stockholmsområdet, som blir de nya ägarna.

I övriga butiker pågår konkursutförsäljning och samtal med intressenter till butiker pågår, skriver konkursförvaltaren på sin hemsida.

I dagsläget ser det inte ut som att det nya ägandeskapet kommer innebära någon lokalmässig förändring för butiken i Östersund.

– Det ser ut som att allt kommer att fortsätta som vanligt när det gäller lokalen, säger Håkan Ruda, på Diös fastigheter.