Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Galen" mellandagsrea för handlare

Många handlare väljer att starta sin rea innan jul – men i Östersund är mellandagsrean fortsatt stark. Trycket har varit hårt i vissa butiker.

– Rean har varit väldigt galen, men rolig, säger Sara Olofsson på Bikbok.

Innan jul rapporterade organisationen Svensk handel om att en tredjedel av handlarna uppger att rean börjar tidigare nu än för fem år sedan, men att mellandagsrean fortfarande är stark. Hos klädbutiken Bikbok har det varit full fart sedan rean startade.

– Det har varit kö längs hela butiken i stort sett. Det är så det blir när det är rea. Det har varit väldigt lyckat, säger Sara Olofsson.

Hur viktig är mellandagsrean för er?

– Den är väldigt viktig, den är avgörande för hur året ska sluta.

Även på Elgiganten har det varit bra tryck under mellandagsrean. När rean öppnade på juldagen var det 5000 kunder i butiken.

– Vi har fått använda vakter för att stoppa upp köer. Det var svårt att röra sig i butiken, så vi fick ha det för att det skulle fungera både för personal och kunder, säger Simon Bylund, vice varuhuschef.

Han tror att mellandagsrean lockar människor för att konsumenterna har blivit mer medvetna om att göra bra köp och att rean också har blivit till en folkfest. Att vissa handlare väljer att starta rean redan innan jul har han också teorier om.

– Jag tror att man inte har lyckats med julförsäljningen, att man inte har nått de siffrorna. Generellt är det så att när man inte når de siffrorna vill man komma i gång och starta före jul, säger Simon Bylund.