Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gaffascenen – torsdag

/
  • Gaffascenen bjuder som alltid på en stor musikalisk bredd. Många besökare går, på sin väg mot tivolit, förbi scenen. Här underhåller Såkel & Konsistens.Foto: Håkan Luthman

Gaffa-scenen har alltid varit en uppsamlingsplats för mindre namnkunniga band och musiker på uppgång. Det gäller såväl de lokala förmågorna som nationella löften.

Annons

På sin väg mot tivolit ligger scenen perfekt belägen under Frösöbron. På ett personligt plan är just denna scen hemmet för många av mina bästa Yran-minnen.

Det blir en rivstart för Gaffa-scenen då de hårda rockarna i Bulletsize äntrar scenen. En liten, men väl så gedigen skara människor samlas för att kasta sina långa hår. Ett trettiotal blir det som mest. Bandet bränner allt krut och överskottsenergi under den tjugo minuter långa spelningen.

Gaffascenen som inrättning har växt i betydelse då bland annat inspelningsmöjligheter finns tillgänglig och en speciell del för akustiska förmågor och löften.

När Sundsvallsbandet Oh My! träder in på scenen har publikantalet tredubblats. Sångaren Johan Åkerström framstår till en början som ett ufo på okänd planet men från första ackordet dundrar en självsäkerhet och prestigefullhet fram. Soundet påminner mycket om New York-scenen och bandet Vampire Weekend. Och visst håller de självsäkra Sundsvallarna publiken varm, trots det lilla aber som regnet skapar.

Många är de som dansar till den mycket melodiösa låten Scary Conversation. En tillrest fanclub står och skanderar ”Sundsvall!” Sundsvall!” medan någon svarar dem ”Klyktattare!”. Trots detta meningsutbyte framstår det så tydligt att Östersund inte har något som Oh My!.

Under helgen kommer många band att passera Gaffascenen, naturligtvis inte obemärkta. Framförallt är de en viktig erfarenhet rikare.

 

Mer läsning

Annons