Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrvallaområdet sålt i miljardaffär

Statliga Vasallen säljer nu hela Fyrvallaområdet där ATS tidigare låg och där Försäkringskassan samt polisen är några av de nya hyresgästerna.

Köpare är Hemsö som ägs av Tredje AP-fonden och Kungsleden.

– Det är ett renodlat fastighetsbolag som är inriktade på fastigheter med stor andel offentliga hyresgäster som nu köper Fyrvalla, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen.

Enligt honom gick Vasallen ut med förfrågan i mars och det har funnits flera intressenter med i bilden tills man bestämde sig för Hemsö.

Köpeskillingen uppgår till 1 150 miljoner kronor. Den summan avser försäljning av Fyrvalla i Östersund samt fasigheter belägna i Borås, Karlskrona och Visby.

Vasallen har tagit över nedlagda regementen och andra försvarsfastigheter i landet för att förädla dem innan de säljs vidare.

– Nya ägaren tillträder Fyrvalla den 1 oktober och hyresavtalen löper vidare. Merparten av driftspersonalen följer med vid övertagandet, säger Håkan Steinbüchel.