Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrtal i otur

Ingeborg Widegren som bor i området kvarteret Hjorten i Karlslund, ringde och berättade att hon varit otursförföljd den här våren. Hon har blivit bestulen inte mindre än fyra gånger.

Ingeborg Widegren säger att hon måste skratta mitt i bedrövelsen, för det är nästan så att hon inte själv fattar att hon har kunnat drabbas på detta sätt.

– I slutet av mars fick jag ett telefonsamtal från en granne som sa att jag måste gå upp och kolla mitt vindsförråd. Där såg det inte klokt ut. Tjuven eller tjuvarna hade klippt upp låset och stulit skor, min vinterkappa och två nya kostymer efter min avlidne man, berättar hon.

Några dagar senare var det dags igen, nu i källarförrådet.

– Min svarta ryggsäck hade ställts utanför och i den förvarar jag mina tävlingsbouleklot. De är dyra saker och jag är jätteglad att de finns kvar. Men jag hade bunkrat tvätt- och sköljmedel – alltihop var borta.

Ingeborg Widegrens nästan nya cykel försvann i slutet av april, den stod inte kvar längre utanför huset när hon kom hem en dag. Så då blev det en ny polisanmälan.

– Och jag blev mycket, mycket ledsen när jag kom upp på kyrkogården en dag och de fina röda gullvivorna på min svärmors grav var uppgrävda och borta. Det var dessutom blommor som svärmor själv hade drivit upp och som vi hade tagit med hit från Sigtuna där hon bodde tidigare.

Cykeln har ersatts av försäkringsbolaget och graven har fått nya blommor, men taggen sitter kvar hos en ledsen Ingeborg Widegren som undrar vad det är för människa som stjäl från en annans grav.

Solbrith Eidenby