Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrtal i hockey väntar

Fyra matcher på två dagar.

Brunflo och ÖIK har fullt upp i helgen.

Skellefteålaget Lejon samt topplaget Piteå kommer till länet för dubbelmöten med Östersund och Brunflo i helgen.

ÖIK har tre poäng av sex möjliga mot Piteå så här långt, men har oväntat kammat noll mot tiondeplacerade Lejon.

– Vi har spelat oss till en situation där varje match betyder något, säger Markus Åkerblom i sjätteplacerade ÖIK, just nu på den sista play off-platsen.

Marcus Guslin står över lördagsmatchen med sjukdom och Erik Näslund saknas efter nyckelbensbrott. Däremot är Petter Lindell Thelin tillbaka.

Han slet av hälsenan under sommarträningen och har en lång tids rehabilitering bakom sig. Mot Sollefteå senast fick han vara med på bänken och nu är det dags för spel.

– Kul för Petter, inte minst. Han behövs för gruppen. Det kändes redan i Sollefteå, säger Åkerblom, som räknar bort nyckelbensskadade backen Näslund ytterligare några veckor.

Brunflo ligger fortsatt sist i serien med stukat självförtroende. Dock blev det segrar mot både Piteå och Lejon när lagen var på besök i oktober.

– Det kan man absolut ta med sig. Vi var även bra med i matcherna när vi mötte dem på bortaplan, säger Brunflos tränare Agne Ericson.

Henrik Johansson får förtroendet i mål i lördagens match mot Piteå. Lagets näst bäste målskytt Robin Larsson är däremot ett frågetecken med en handskada.

– Han skulle behöva undersökas ... men han är tuff, så man vet aldrig, säger Agne Ericson.