Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrås friskola öppnar redan i höst

Fyrås friskola slår upp portarna redan i denna månad, när höstterminen börjar:

– Vi vill inte att barnen ska behöva börja i en skola och sedan flytta efter ett år, säger Cecilia Gelland.

Vid ett möte i Fyrås om måndagen beslutade intressenterna i Fyrås friskola, det vill säga bybor från Fyrås och närliggande byar, att skolan ska starta redan i höst:

– Vi har en så pass stor grupp barn i ålder för förskoleklass och första klass, och vi vill inte att de ska behöva börja i en skola och sedan flytta efter ett år, säger Cecilia Gelland. Vi känner att det finns möjligheter att starta redan nu. Vi har klart med en lärare. Hon har arbetat här tidigare och är mycket älskad av barn och föräldrar, så det är vi jätteglada över.

Tiden är knapp, inte ens en månad kvar. Cecilia Gelland berättar att man har delat in sig i tre arbetsgrupper, för att lösa olika problem:

– Ett problem är ju att vi fortfarande inte äger skollokalerna.

Kommunen har fortfarande förskolan kvar i Fyrås, och man hoppas från friskolans sida att man ska kunna ha ett bra samarbete.

Cecilia Gelland välkomnar också föräldrar i Hammerdals samhälle eller andra byar som föredrar att låta sina barn gå i en liten byskola:

– Vi ser gärna att flera barn ska få en möjlighet att bli förankrade på detta fina ställe med dess underbara utemiljö. På Facebook har vi en egen sida som heter Fyrås friskola, där finns mera information, och man får väldigt gärna kontakta oss.