Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra veckor i gips för ÖFK:s stjärna

Östersunds FK tvingas klara sig utan speluppläggaren och kreatören Alexis Mendiola under större delen av vårsäsongen. Till att börja med ska han nu gå gipsad under fyra veckor.

– Men det hade kunnat vara ännu värre, berättar lagets sjukgymnast Frida Eklund, som haft ett jobbigt dygn efter Superetta–premiären mot Ljungskile.

Skadorna haglade över ÖFK och det var en riktig sjukstuga som återvände hem till Östersund efter 0-1–förlusten.

– Alexis Mendiola har råkat ut för en spricka i ett tåben, men någon regelrätt fraktur är det inte tal om, fortsätter Frida Eklund.

Efter att gipset tas bort om en månad får Mendiola ändå räkna med ytterligare en tids rehabilitering för att bygga upp styrkan i den skadade foten igen.

Den otursförföljde forwarden Emir Smajic råkade lika illa ut han. I sin första tävlingsmatch efter jättelångt skadeuppehåll hann han spela i 15 sekunder innan nästa kraftiga smäll.

Smajic krockade med en motståndare huvud mot huvud. När han kommit på benen igen fortsatte han spela hela andra halvlek, men med facit i hand var det nog dumdristigt. Smacij konstaterades nämligen ha dragit på sig flera frakturer i ansiktets okben och han blev kvar länge på sjukhus under söndagskvällen.

Måndag förmiddag var han dock på väg hem till Östersund igen i bil men även för honom väntar förstås en tids speluppehåll. Möjligen att han efter operation så småningom kan börja spela med mask som skydd för sitt ansikte, men det är i nuläget en ren spekulation.

När ÖFK kliver ut på Jämtkraft arena igen måndag eftermiddag för träning, är det därför en sargad spelartrupp som nu måste börja slicka såren efter den olyckliga seriepremiären.

På lördag är det match igen och innan dess lär nog både sjukgymnasten Frida Eklund fortsätta ha skäppan full av jobb under veckan. Precis som tränaren Graham Potter måste tänka i väldigt alternativa banor beträffande laguppställningen mot för hur det såg ut för bara några dagar sedan.